Tom van der Zaal presents ''Time Will Tell - Revisited''
Het cross-over project in samenwerking met strijkersorkest, is het best te omschrijven als: lyrisch, energiek, cinematisch en melancholisch

Upcoming events

View All Events

No events to show

General information

Saxofonist en bandleider Tom van der Zaal behaalde zijn masterdiploma met een 9.5 + onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag na enige tijd gestudeerd te hebben in New York. In 2019 bracht hij zijn debuut album ''Introducing Tom van der Zaal - Time Will Tell'' met de New Yorkse gitarist Peter Bernstein uit. Vanwege alle gecancelde album release concerten in binnen- en buitenland, besloot Tom om tijdens de lockdown bezig te blijven en een retake van zijn debuutalbum te produceren onder de naam ''Time Will Tell - Revisited''. Het cross-over project in samenwerking met strijkersorkest, is het best te omschrijven als: lyrisch, energiek, cinematisch, melancholisch, heeft drive en forward motion met invloeden uit zowel: jazz, klassiek als Braziliaanse muziek.


Saxofonist en bandleider Tom van der Zaal behaalde zijn masterdiploma met een 9.5 + onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag na enige tijd gestudeerd te hebben in New York. Van der Zaal speelde tot op heden in steden als: Moskou, Sint Petersburg, New York, Rome, Warschau, Berlijn, Parijs, Amsterdam en deelde het podium met namen als: Roy Hargrove, Peter Bernstein, Willie Jones, Vincent Herring, Joe Farnsworth, James Carter, Greg Hutchinson, Rueben Rogers, Peter Beets en Benjamin Herman en vele anderen. Door de jaren won van der Zaal prijzen als: het Prinses Christina Concours, Melkweg Jazz Award en de Dordtse Sena Jazz Prijs en vertegenwoordigde hij tweemaal het Koninklijk Conservatorium tijdens de IASJ onder leiding van de Amerikaanse saxofonist Dave Liebman.In 2019 bracht hij zijn debuut album ''Introducing Tom van der Zaal - Time Will Tell'' met de New Yorkse gitarist Peter Bernstein uit.


Enkele quotes uit recensies van gerenommeerde magazines zijn:''The Dutch Altoist's debut is self-released with a confidence that might make record companies big and small wonder if they've missed a trick'' (Jazz Journal UK) ''''Introducing Tom van der Zaal - Time Will Tell'' with the discovery of a new rising star in the international jazz scene'' (Rootsime)​''One of the most impressive Dutch album releases in recent years'' (Jazzenzo)Vanwege alle gecancelde album release concerten in binnen- en buitenland (o.a. New York, Philadelphia, Rusland, China, Indonesië), besloot Tom om een retake van zijn debuutalbum te produceren onder de naam ''Time Will Tell - Revisited'' en in samenwerking met strijkers undectet (o.l.v. Esther Wüstenhoff).


Tijdens de lockdown heeft hij intensief lessen in arrangeren gevolg bij de Haagse pianist en arrangeur Udo van Boven om zich op nieuwe vlakken te kunnen ontwikkelen en gebruik te maken van de tijd die er tijdens de pandemie was. Daarnaast is de samenwerking met strijkers en jazz kwartet een lang gekoesterde wens en een droom die uitkomt. De composities en arrangementen van Time Will Tell - Revisited zijn grotendeels van eigen hand, aangevuld met arrangementen van dirigent en arrangeur Rob Horsting. Dit makers proces zal ik komende periode en doortrekken in 2022.De insteek is vanaf het begin geweest om Time Will Tell - Revisited op een bijna cinematische manier te benaderen waarbij film en muziek samenkomen zonder artistiek inhoudelijk concessies te hoeven doen. In mei 2021 heeft dit geresulteerd in video opnames in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag en in samenwerking met cinematograaf Eric Zwiers.

Saving unsaved changes...

Youtube

Agenda

Media Player